Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Biblioteka Międzywydziałowa
(1)
Autor
Kowalczyk Bartosz
(1)
Walczak Karol (1987- )
(1)
Zdrowicka-Wawrzyniak Magdalena
(1)
Łuszczykiewicz Piotr (1964- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Dziedzictwo kulturowe
(1)
Gotowanie
(1)
Jedzenie (czynność)
(1)
Kultura
(1)
Odżywianie
(1)
Środki masowego przekazu
(1)
Temat: czas
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
1901-2000
(1)
2001-
(1)
Gatunek
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Media i komunikacja społeczna
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
1 wynik Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia przy pracach.
Waldemar Kuligowski Zgniły pochrzyn i święte psy. Kształtowanie się antropologicznej refleksji nad jedzeniem jako praktyką kulturową Magdalena Zdrowicka-Wawrzyniak Gotowanie na ekranie. Słów kilka o nieustającej popularności programów kulinarnych w telewizji Dominika Narożna Co jeść? - telewizyjne audycje na temat żywienia. Studium przypadku Magdalena Szulc Cooking is the new black, czyli przepis na najmodniejszy post w blogosferze Marta Miaskowska Wideo w mediach społecznościowych - substytut relacji międzyludzkich czy nowa rzeczywistość? Ramona Ślusarczyk, Katarzyna Kopecka-Piech Instagram jako technologia intruzywna i „epistemiczna tapeta”. Mediatyzacja życia codziennego w obszarze tzw. zdrowego odżywiania Sebastian Latocha Retoryka zdrowia. Jedzenie i magia na łamach „Mens Health”. Portret (z negatywu) samopoczucia współczesnego mężczyzny Robert Grochowski Zasady i normy przekazu komunikatu reklamowego środków spożywczych (żywieniowych) a prawa człowieka Bartosz Kowalczyk Wielki głód albo jak smakuje ludzka wątroba Samanta Kowalska Kuchnia smaków przyprawiona paragrafem. Ochrona dziedzictwa kulinarnego - wybrane aspekty prawnomiędzynarodowe Paulina Wiśniewska Moda na gotowanie w kontekście problematyki konsumpcjonizmu, głodu na świecie, zatruwania żywności i cierpienia zwierząt hodowlanych - jako wyzwań z zakresu bezpieczeństwa społecznego współczesnego świata Michał Jarnecki W pogoni za tożsamością lub jej iluzją w turystyce kulinarnej. Kuchnia a tożsamość narodowa Arkadiusz Bednarczuk Muzeum sztuki kulinarnej jako medium pamięci zbiorowej Barbara Borzyszkowska (Koszela) W nurcie kulinarnej festiwalizacji kultury na przykładzie imprezy plenerowej - Imieniny Borowej Ciotki w Zagrodzie Styp-Rekowskich w Płotowie Alina Werochowska Kaszubskie tradycje kulinarne - medialny zamęt, czy udane próby ich ocalenia Justyna Kubik Kulinaria a rozrywka społeczności lokalnych - na podstawie lokalnego przekazu medialnego Karol Walczak Wizerunek ludowego jedzenia na przykładzie wybranych przekazów medialnych Piotr Łuszczykiewicz O liryczności jedzenia (od antycznej Grecji do peerelowskiej Polski) Eliza Gajzler Z umiarem o umiarze. Kilka uwag Ignacego Krasickiego o jedzeniu i piciu Juliusz Grzybowski O niecodziennych zwyczajach kulinarnych tebańskich kobiet - wstępne rozpisanie problemu
Sygnatura czytelni BMW: IX M 47 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 14780 N (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności